علائم و مشکلات گیربکس اتوماتیک

اگر در خصوص تعمیرات گیربکس اتوماتیک به مشاوه تخصصی نیاز دارید همین الان با ما تماس بگیرید     09127138292   –   09124518673

انواع مشکل گیربکس 206

(حتما آب رادیاتور را چک کنید، در صورت کم شدن مشکلات زیادی برای گیربکس بوجود می آورد)
زمانی که خودرو در حال حرکت تقه شدیدی بزند و چراق اسپورت و برف یا Snow و Sport روشن شود خودرو به حالت اظطراری در می آید و در دنده 3 باقی می ماند و تا زمانی که خودرو خاموش و روشن نشود از این حالت خارج نمی شود و معمولا این مشکل در حالت سرد خودرو بوجود می آید که در این صورت باید دستگاه دیاگ وصل شود و در بیشتر این موارد کم شدن روغن و یا خرابی شیربقی
(Solenoid) وجود دارد معمولا در دستگاه دیاگ عبارت:
variation recomandation (Fault in pressure REgulation) به معنای مشکل در عملکرد سیستم فشار، پیشنهاد برای تعویض ( شیر برقی خراب)مشاهده می شود
البته در 10% خودرو ها که شامل این ایراد هستند نیاز به تعمیر اساسی گیربکس به دلیل خوردگی باند و خرابی توپی و فرار روغن دارند.
علائم و مشکلات گیربکس اتوماتیک  

علائم و مشکلات گیربکس اتوماتیک

  1. احساس لرزش در جعبه دنده
  2. اتومبیل گیربکس را درگیر نمی‌کند و یا حرکت نمی‌کند
  3. اتومبیل تولید صدا می‌کند: صدای ناله، وزوز یا کوبش هنگامی‌که دنده در حالت خلاص قرار دارد
  4. بویی مثل بوی سوختگی به مشام می‌رسد
  5. دنده از جای خود خارج می‌شود
  6. سطح پایین روغن گیربکس یا نشت آن
  7. چراغ اخطار موتور خودرو روشن است

این مقاله ممکن است خیال شما را راحت کند و یا باعث شود متوجه شوید مشکلی برای گیربکس اتوماتیک خودروی شما ایجاد شده است. در هر صورت ما قصد داریم تا با اطلاعات زیر به شما کمک کنیم. با داشتن اطلاعات صحیح، می‌توانید درباره آنچه که باید انجام دهید آگاهانه تصمیم بگیرید.

اخطار ها و علائم هشدار دهنده مشکلات گیربکس اتوماتیک

گیربکس اتوماتیک اتومبیل شما، از یک سیستم مکانیکی و رایانه ای بسیار پیچیده تشکیل شده است. به همین دلیل هزینه تعمیرات گیربکس اتوماتیک خودروی شما، حتی از هزینه تعمیر موتور آن بیشتر است (البته این موضوع به نوع اتومبیل شما نیز بستگی دارد ولی در بسیاری موارد چنین است).

این بدان معناست که اگر یکی از این علائم ظاهر شود به جای نادیده گرفتن یا انتظار برای محو شدن آن به طور خود به خود، بهتر است آن را جدی بگیرید. در صورتی که گیربکس نیاز به سرویس داشته باشد و شما آن را نادیده بگیرید، می‌تواند منجر به ایجاد هزینه و زحمت زیادی برایتان شود.

1- احساس لرزش در جعبه دنده

گیربکس اتوماتیک شما معمولاً هنگام تغییر از یک دنده به دنده دیگر، روان عمل می‌کند. در هنگام تعویض دنده اتومبیل، نباید به هیچ وجه احساس ضربه، لغزش یا لرزش کنید. وقتی اتومبیل در تعویض دنده دچار مشکل می‌شود، این علائم ممکن است در ابتدا ناچیز و قابل چشم پوشی به نظر برسند. اما ، بهتر است در همین مرحله به آنها توجه کنید، چرا که احتمالاً به مرور زمان این نشانه‌‌ها بدتر می‌شود.

اگر در زمان تغییر دنده اتومبیل در حال حاضر نیز این علائم ناخوشایند را تجربه می‌کنید، زمان آن رسیده است که به آن توجه کنید. به طور معمول هنگامی‌که گیربکس اتوماتیک باعث آسیب به چرخ دنده‌‌ها می‌شود، به تدریج این آسیب جدی تر می‌گردد.

2- اتومبیل گیربکس را درگیر نمی‌کند و یا حرکت نمی‌کند

وقتی ماشین خود را در حالت حرکت یا دنده عقب قرار می‌دهید، آیا بلافاصله پاسخ می‌دهد یا تأخیری در عملکرد وجود دارد؟ آیا وقتی دنده اتومبیل را در حالت حرکت یا دنده عقب قرار می‌دهید، گیربکس اصلا درگیر می‌شود؟ این دو مورد مسئله ای هستند که ممکن است مشکلی را نشان دهند.

این مورد می‌تواند بیانگر وجود مشکلی در روغن گیربکس (transmission fluid) اتومبیلتان باشد به این ترتیب که خاصیت محافظتی آن از بین رفته و غلیظ شده است. در این حالت، تعویض روغن مناسب می‌تواند به شما کمک کند.

در موارد دیگر ممکن است مشکلی در سیستم کامپیوتر داشته باشید. گاهی اوقات ریست کردن رایانه ماشین نیز می‌تواند مشکل را برطرف کند. شما می‌توانید این کار را با قطع کردن باتری به مدت حدود 30 دقیقه انجام دهید. با این کار امکان تنظیم مجدد آن فراهم می‌شود. اگر این مسئله کمکی نمی‌کند ، وقت آن است که یک کارشناس تعمیرات گیربکس اتوماتیک اتومبیلتان را بررسی کند.

خلاصه: وقتی گیربکس اتوماتیک شما درگیر نمی‌شود یا در عملکرد آن تأخیر وجود دارد، وقت آن است که مکانیک به آن نگاه کند. در بیشتر مواقع، مشکلات ناشی از این علائم جزئی هستند، اما بهتر است از این مسئله اطمینان خاطر پیدا کنید تا بعداً مجبور به پرداخت چند میلیون هزینه اضافی نشوید.

3- اتومبیل تولید صدا می‌کند: صدای ناله، وزوز یا کوبش هنگامی‌که دنده در حالت خلاص قرار دارد

اگر به طور ناگهانی صدای ناله، وزوز یا کوبش در زیر ماشین خود احساس کردید، آنچه قبلاً مانند آن را نشنیده اید، ممکن است گیربکس اتومبیلتان دچار مشکل شده باشد. این مشکل ممکن است جزئی باشد، اما می‌تواند علامت مشکل جدی تری نیز باشد.

در برخی موارد، صداهایی که از گیربکس می‌آید، می‌تواند به دلیل بروز مشکلی در روغن گیربکس اتوماتیک شما ایجاد شود. این مایع کار بسیار مهم روغن کاری مقدار قابل توجهی از چرخ دنده‌‌ها و قطعات مکانیکی را دارد. با گذشت زمان و استفاده مداوم، این مایع خاصیت محافظتی خود را از دست می‌دهد و دیگر جلوی اصطکاک را نمی‌گیرد.

این اصطکاک همان چیزی است که به سیستم گیربکس خودکار پیچیده اتومبیل شما آسیب می‌رساند.

اگر صدای نگران کننده ای را می‌شنوید و گمان می‌کنید که این صدا از گیربکس ایجاد  می‌شود، ممکن است یکی از بخش‌‌های داخلی گیربکس شما مشکلی پیدا کرده باشد. اگر اینگونه باشد، بسیار حیاتی است که یک مکانیک واجد شرایط بلافاصله خودرو را معاینه کند.

خلاصه: برخی از صداها ممکن است به دلیل وجود مشکلی ساده و به خاطر روغن گیربکس شما باشد، در حالی که امکان دارد در بعضی موارد دیگر مشکل جدی تر باشد. در صورت امکان روغن گیربکس خودکار خود را بررسی کنید. اگر سطح روغن پایین است، مقداری روغن به آن اضافه کنید و هرچه سریعتر در مورد مشکل اتومبیلتان با یک مکانیک مورد اعتماد مشورت کنید.

اگر در این مورد مطمئن نیستید و نیاز به آرامش خاطر دارید، می‌توانید با یک مکانیک واجد شرایط بصورت تلفنی نیز تماس گرفته و از او مشورت بخواهید.

جهت تعمیرات گیربکس اتوماتیک خود با مجموعه تویولند تماس بگیرید: 09124254922

4- بویی مثل بوی سوختگی به مشام می‌رسد

خودروی شما نباید بوی سوختگی بدهد و این مسئله ای است که باید نگران آن باشید. یکی از شایع ترین دلایل بوی سوختگی که از گیربکس به مشام می‌رسد، گرم شدن بیش از حد روغن گیربکس است. این روغن نقش بسیار مهمی در محافظت از این سیستم بسیار گران قیمت و پیچیده دارد. عمده نقش آن نیز روغن کاری سیستم برای عملکرد روان آن است.

هنگامی‌که توانایی روغن کاری این مایع کاهش می‌یابد، که پس از گذشت مدت و طی مسافتی خاص این اتفاق حتما می‌افتد، باعث ایجاد اصطکاک بین همه قسمت‌‌ها می‌شود. اصطکاک باعث خرابی قطعات و تجمع پسماند و زباله می‌گردد. همه این مشکلات با هم در نهایت منجر به خرابی کامل گیربکس می‌شوند. اتفاقی که نتیجه آن دردسر و هزینه زیادی به دنبال خواهد داشت.

بعضی اوقات علت آن فقط کم بودن روغن گیربکس است. این کم شدن معمولاً به خاطر نشت این مایع ایجاد می‌شود، زیرا در بیشتر اتومبیل‌‌ها برخلاف روغن موتور ، روغن گیربکس با گذشت زمان کاهش نمی‌یابد. همچنین ، این مسئله می‌تواند به خاطر استفاده از روغن گیربکس اشتباه که مناسب خودروی شما ساخته نشده رخ دهد.

خلاصه: اگر از گیربکس اتومات اتومبیلتان بوی سوختگی می‌شنوید، باید  پیش از اینکه تبدیل به مشکل بزرگی شود دست به کار شوید. اگر می‌دانید چطور این کار را انجام دهید، سطح روغن گیربکس خود را چک کنید یا با ما تماس بگیرید و یا به ما مراجعه کنید تا علت را بیابید و خیال خود را راحت کنید.

5- دنده از جای خود خارج می‌شود

آیا  دنده ماشین شما از جای خود خارج می‌شود یا وقتی که به آن نیاز دارید نیروی کشندگی خود را از دست می‌دهد؟ اگر چنین است این مسئله مشکل مهمی برای ایمنی شماست. اگر در هنگام رانندگی گیربکس اتوماتیک خودرو شما از جای خود خارج می‌شود، و برای جلوگیری از این مشکل باید گاز بیشتری به اتومبیل بدهید، این مسئله بسیار خطرناک است.

رایانه اتومبیل شما به گیربکس اتوماتیک فرمان می‌دهد که چه وقت بین دنده‌‌ها جابجا شود. اینگونه ماشین تصمیم می‌گیرد چه موقع نیرو را به چرخ‌‌ها منتقل کند. اگر در این پروسه نقصی صورت گیرد، سیگنال به درستی ارسال نمی‌شود.

خلاصه: لغزش دنده یک مشکل جدی ایمنی است. اگر گیربکس اتومبیل به طور متناوب چرخ دنده‌‌ها را درگیر و خلاص می‌کند، بلافاصله با مکانیک تماس گرفته و یا به تعمیرگاه مراجعه کنید. اگر احساس می‌کنید بهتر است برای حفظ ایمنی با اتومبیل خود تا تعمیرگاه نرانید، با ما تماس گرفته تا ترتیب بکسل کردن اتومبیلتان را تا تعمیرگاه بدهیم.

6- سطح پایین روغن گیربکس یا نشت آن

آیا مایعی به رنگ قرمز روشن یا احتمالاً قرمز کثیف و تیره در جاده محل عبورتان یا پارکینگ خود مشاهده کرده اید؟ احتمالا آن ماده، روغن گیربکس اتوماتیک شماست. از آنجا که روغن گیربکس به هیچ عنوان نباید نشت کند، این موضوع، می‌تواند به خرابی بسیار جدی و کامل گیربکس اتوماتیک اتومبیل شما منجر شود که بسیار پر دردسر و پر هزینه است.

بر خلاف روغن موتور، مایع موجود در سیستم گیربکس، با گذشت زمان و طی مسافت، معمولاً کاهش نمی‌یابد. بنابراین، اگر می‌بینید سطح روغن گیربکس اتومبیلتان کاهش پیدا کرده، احتمالا سیستم انتقال خودرو دچار نشتی شده. سطح پایین این روغن، می‌تواند اصطکاک زیادی در گیربکس اتومبیل شما ایجاد کند که باعث خرابی قطعات در داخل آن شده و در نهایت منجر به خرابی کامل سیستم انتقال خودرو می‌گردد.

روغن گیربکس کم یا نشت آن چقدر جدی است؟ اگر اقدامی نکنید، به یک مشکل بسیار جدی تبدیل می‌شود. اما، لازم نیست چنین اتفاقی رخ دهد. گاهی اوقات، رفع نشتی تنها یک سرویس کم هزینه و فقط شامل جایگزینی واشر نشتی یا شیلنگ است. فقط به یاد داشته باشید، از یک مشکل کوچک در گیربکس اتومبیل خود غافل نشوید، مگر اینکه هوس کرده باشید با یک مشکل بزرگ دست به گریبان شوید!

خلاصه: کاهش سطح روغن گیربکس و یا نشت آن به هیچ وجه یک مورد عادی نیست. در صورتی که زودتر متوجه مشکل شوید، به احتمال زیاد هزینه تعمیر پایین خواهد بود. برای اینکه متوجه شوید گیربکس نشتی دارد یا خیر، زیر اتومبیلتان را برای پیدا کردن لکه قرمز رنگ بررسی کنید. بهتر است پیش از آنکه این مورد تبدیل به مشکل بزرگی شود، به تعمیرگاه مراجعه کنید.

7- چراغ اخطار موتور خودرو روشن است

چراغ اخطار ماشین شما برای این است که به شما اعلام کند در اتومبیلتان مشکلی وجود دارد یا اینکه در آینده به مشکلی برخواهید خورد. اما این چراغ می‌تواند نشانگر احتمال وجود مشکل در سیستم‌‌های گوناگونی از اتومبیلتان باشد و نه فقط سیستم انتقال.

سیستم انتقال شما دارای سنسورهای بی شماری است که می‌تواند موارد غیر عادی را در گیربکس خودرو شما تشخیص دهد (خیلی بیش از آنچه شما می‌توانید تشخیص دهید). این سنسورها سیگنال‌‌هایی را به رایانه اتومبیل شما ارسال می‌کنند تا اطلاع دهند مشکلی در سیستم وجود دارد. به این ترتیب، چراغ اخطار موتور روشن می‌گردد تا به شما اعلام کند مشکلی در اتومبیل بوجود آمده.

چرا باید هشدار چراغ اخطار موتور را جدی گرفت؟ خب، به این دلیل است که اگر مشکل مربوط به سیستم انتقال شما باشد، تشخیص سریع آن موجب کاهش هزینه و زمان تعمیر می‌گردد. اگر دست روی دست بگذارید، برای خود هزینه و دردسر مضاعف درست می‌کنید.

خلاصه: اگر چراغ اخطار موتور ماشین شما روشن است، فوراً آن را بررسی کنید. ممکن است این مورد بسیار کوچکی باشد که رایانه اتومبیل شما آن را حس کرده است و می‌تواند از یک هزینه تعمیر گزاف پیشگیری کند.

مشخصات گیربکس AL4

مشخصات گیربکس AL4

مشخصات گیربکس AL4

گیربکس اتوماتیک al4 یک گیربکس عرضی پنج دنده ای است. که دارای چهار دنده برای حرکت به سمت جلو و یک دنده جهت حرکت به سمت عقب است. محدوده سرعت تعویض دنده ها در گیربکس AL4 به صورت زیر می باشد:

1-دنده یک محدوده سرعت صفر تا 70 کیلومتر بر ساعت

2-دنده دو محدوده سرعت 70 تا 120 کیلومتر بر ساعت

3-دنده سه محدوده سرعت 120 تا 170کیلومتر بر ساعت

4-دنده چهار محدوده سرعت 170 تا 220 کیلومتر بر ساعت

در ساختمان جعبه دنده اتومات al4 از سیستم مبدل گشتاور همراه با کنترل الکترونیکی بهره برده شده و همه چیز به شکل الکتروهیدرولیک مدیریت می شود. اجزای اصلی گیربکس al4 به شرح زیر است:

  1. کانورتر یا همان مبدل گشتاور
  2. پمپ هیدرولیک جعبه دنده یا همان پمپ روغن گیربکس
  3. مجموعه دنده های سیاره ای، کلاج ها و ترمز های گیربکس که در واقع مکانیزم واحد هیدرولیک گیربکس به حساب می آیند.
  4. دیفرانسیل داخلی
  5. پینیون که رابط بین گیربکس و دیفرانسیل بوده و نقش چرخ دنده کاهنده را دارد.
  6. سنسورها و واحد کنترل کامپیوتری
Call Now Button